Hvem er vi

Regimentet er en dansk reenactment– eller Living History-forening, som bl.a. portrætterer Festungs-Grenadier Regiment 713 i den 416. infanteridivision i den tyske værnemagt. Divisionen udgjorde kernen af de tyske besættelsestropper i Danmark fra 1942 til oktober 1944, hvor den blev sendt til Vestfronten.

Regimentet er en dansk demokratisk forening, som tager skarpt afstand fra den nazistiske verdensanskuelse og andre former for politisk ekstremisme. Vi beskæftiger os med Anden Verdenskrig og de tyske tropper ud fra en historisk lærings-, forsknings- og formidlingsinteresse.

Reenactment og levende historie

“Reenactment” går i ordets egentlige forstand ud på at ”genopsætte” historien. Det gøres ved at researche datidens dagligdags detaljer og derefter genopføre dem som et slags skuespil med læring for øje – både for os selv og et eventuelt publikum. Vores forening forsøger at skabe et realistisk historisk portræt af en tysk militærenhed. Derfor tilstræber vi historisk korrekthed ned til mindste detalje i vores uniformer, udrustning, kommandostruktur, gradsbetegnelser, felttaktik, eksercits osv.

Aktiviteter og historisk samarbejde

Vores forening afholder både egne events, drager til udlandet og mødes med andre reenactmentgrupper til større arrangementer og deltager desuden ofte ved offentlige formidlingsarrangementer, hvor vi på nærværende måde kan formidle et billede af den almindelige tyske infanterists liv, genstande og gøremål. Vi rådgiver og leverer uniformer til diverse museer, teater- og filmproduktioner, og endvidere deltager vi som statister i sidstnævnte. Vi har bl.a. deltaget i og rådgivet for: Hvidsten Gruppen, 9. April og Fuglene over Sundet. Desuden har vi samarbejdet med Tøjhusmuseet, Silkeborg Bunkermuseum m.fl. og samarbejder løbende med flere andre danske og udenlandske reenactmentgrupper, herunder Fronthistoriska Föreningen, Gruppo Nord, 9. Pz.Aufklärung, Der Windhund, WW2 Yanks, Abteilung 7 og mange andre.

Film hvor Regimentet har deltaget som tyske soldater.
Film hvor Regimentet har deltaget som tyske soldater.

Enheder vi portrætterer

I Regimentet portrætterer vi enheder fra den tyske hær eller das deutsche Heer, det som i folkemunde i Danmark omtaltes og ofte omtales som værnemagten, selv om Wehrmacht egentlig omfattede alle værn i de tyske væbnede styrker under krigen. Læs mere…