Medlemskab

Vi leder altid efter nye engagerede medlemmer, og som udgangspunkt forventer vi af dig, at du er 18 år eller derover, har en stor interesse for perioden, er villig til at engagere dig, kan klare en smule fysisk anstrengelse, at du er indstillet på at investere i uniform og udrustning, og at du har humoristisk sans. Vi kan tilbyde dig en belønnende hobby med en broget samling medlemmer, der er tæt strikket sammen socialt.

Hvor meget tid skal jeg afsætte?

Medlemskab er naturligvis frivilligt, og reenactment er en hobby. Men når det er sagt, så er det ikke nogen hemmelighed, at vi i Regimentet vil se aktive medlemmer, som engagerer sig og overholder kravene til medlemskab. Ca. hver anden måned kan du forvente et arrangement som typisk foregår i weekenden. Derudover mødes flere medlemmer ofte og arbejder på forskellige projekter i hinandens værksteder eller organiserer udflugter til historiske lokationer, museer etc. Vi forventer også, at man som medlem ugentligt holder sig orienteret om foreningens virke ved at følge med på vores medlemsforum, som du vil få adgang til, så snart du er indmeldt.

Hvad er kravene for optagelse?

Som udgangspunkt er minimumsalderen for optagelse i Regimentet 18 år. Det er en forudsætning for medlemskab, at man fysisk kan klare mindre feltmæssige strabadser og gengive et nogenlunde akkurat billede af den gennemsnitlige soldat i den tyske værnemagt. Med andre ord er det i den historiske korrektheds tjeneste et krav, at man ikke er svært overvægtig eller har for dårligt helbred. Som nyt medlem skal man ligeledes godkende vores reglement og vedtægter og skrive under på, at man har læst og indforstået med disse.

Vi er desuden en samling historieentusiaster, som læser og abonnerer på den fagligt forsvarlige og lødige historieskrivning om 2. Verdenskrig, Wehrmacht, nazismen og Holocaust. Vi tager i forlængelse af dette skarpt afstand fra enhver form for politisk ekstremisme og diskrimination, herunder racisme og nazisme. Det er derfor et fuldstændigt ufravigeligt krav, at man som medlem ikke er engageret i racistiske, nynazistiske, fascistiske, holocaustfornægtende, eller andre ekstremistiske eller antidemokratiske organisationer eller føler sig holdningsmæssigt forbundet med sådanne.Vi forventer ganske enkelt, at man som medlem ikke har for meget i klemme med andre mennesker pga. deres udseende, kulturelle eller etniske baggrunde, religion, seksualitet eller køn, og at man er i stand til at opføre sig fornuftigt og respektfuldt og besidder god dømmekraft. Er man ikke i stand til at overholde dette, kan man ikke være medlem.

I Regimentet ønsker vi også at sætte en høj standard i forhold til at fremstå så historisk korrekte udseendemæssigt som muligt, og til alle arrangementer i uniform er det påkrævet at være glatbarberet og at have nyklippet tidstypisk frisure med langt hår på toppen og helt kort i siderne og nakken eller noget, der ligner dette godt. Alternativt går det også at være kortklippet over hele hovedet. Hårlængden i nakken og op til midten af baghovedet og siderne omkring ørerne må for alles vedkommende maximalt være 5 mm.

Hvorfor? Fordi det ikke giver mening at investere tusindvis af kroner i udrustning, uniform og gevær for at ligne en tysk soldat fra 2. Verdenskrig og så møde op med fuldskæg, bakkenbarter eller uklippet Beatles-hår. Dette vil vi ganske enkelt ikke se på vores medlemmer til vores events.

Hvad koster det?

At være medlem af Regimentet koster 400,- om året i kontingent. Du skal forvente at bruge i omegnen af 12-13.000 kr. på uniform og udstyr det første år. Vi kan tilbyde hjælp og rådgivning til at komme i gang samt assistance med og (i mindre grad) udlån af uniformer og udstyr i den indledende fase af et evt. medlemsskab. Der er en række krav til kvaliteten af uniform og udrustning, som ufravigeligt gælder for vores medlemmer, hvilket man bliver bekendt med, når man først er blevet medlem.

Er du stadigvæk interesseret?

Du kan ansøge om at blive medlem ved at skrive til os via menupunktet “Kontakt os” eller ved at klikke her